Egy nyertes pályázat eredménye

A PRO FILII Alapítvány pályázatán 620.000 Ft támogatást nyertünk 2023. harmadik negyedévi ciklusában.

Iskolánkban mindig is törekedtünk arra, hogy diákjaink a nekik való, és hasznos fejlesztéseket kapják, és a „szabadidő hasznos eltöltése” is valóban élvezetes, pihentető, de közben akár különböző fejlesztési célokat is szolgáló legyen.
Mindazok az eszközök, amelyekre jelen pályázaton támogatást nyertünk, kiválóan szolgálják ezeket a célokat.
fészekhinta egy olyan, gyermekeink körében közkedvelt hinta, amelyen gyengébb mozgáskészségű, vagy súlyosabban sérült gyermekek hintáztatása is megoldható, akik pl. nem képesek egy normál hintában megülni. Rengeteg fejlesztési lehetőség rejlik benne mindamellett, hogy egyben közkedvelt játszótéri játék is.

Hálásak vagyunk a támogatásért, de nem csak a Pro Filii Alapítványnak az anyagi segítségért, hanem a beszerzést segítő, és kedvezményt is biztosító 

  • Játéknap Kft-nek, (Lengyel Csaba ügyvezetőnek, és Czombos Henrietta kereskedelmi munkatársnak)

a forgalmazó, és szintén kedvezményt is biztosító

  • a Mamutec Hungary Kft-nek, (Csipai Béla),

és a szállítást ingyen felajánló

  • Zozo Teams Trans Kft-ből Vahalcsik Gergelynek,

Az ő a segítségükkel lényegesen olcsóbban jutottunk hozzá ehhez a csodálatos, gyermekeink által annyira kedvelt játszótéri fészekhintához.

A kerékpározásnak – a mi esetünkben most a két, beszerzésre került triciklinek – is számtalan egészségügyi előnye van, így amikor gyermekeink biciklire pattannak, akkor nem csak kellemesen, de hasznosan is töltik szabadidejüket. Az izomerő, az állóképesség, a fizikai teljesítőképesség, a nyeregben ülve testünk stabilitásának javítása mellett, a mozgáskoordináció és a figyelem fejlesztésében is fontos szerep jut a kerékpárnak. A triciklik, 3 kereküknél fogva stabilitást jelentenek. Így ezek az újonnan beszerzett 3 kerekű kerékpárok is alkalmasak a kevésbé ügyes gyermekek mozgásfejlesztésére, és szabadidejük valóban hasznos, egészséges tevékenységgel való eltöltésére.

A pályázati összeg elegendő volt még 3 db, kapaszkodóval is ellátott trambulin beszerzésére is. Talán nem meglepő, de ez az eszköz is amellett, hogy a szórakozás egyszerű forrása, az egészségre nézve is előnyöket tartogat. A trambulinon való ugrálásnak is számtalan pozitív hatása van (a stresszoldás, a vérkeringés támogatása, az izmok erősítése, vagy az egyensúly-szerv aktív fejlődése révén az egyensúlyérzék javítása, aktiválódó légzőrendszer, javuló a koordináció…)

Összegzésként a fenti eszköz mind kiváló választás az energia felszabadítására, és remek, a játék mellett hasznos, fejlesztési lehetőségek is rejlenek bennük.

              HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁST a PRO FILII ALAPÍTVÁNYNAK!            

2024 február