HENDIKEP ALAPÍTVÁNY – közhasznú,  Megyei nyilvántartási száma: 1998/2003; Országos nyilvántartásbeli azonosítója: 6065/1991; Eljárt bíróság neve: Fővárosi Bíróság; Határozat száma: 66642/1991.

Adószám 19672050-1-43

Az alapítvány bemutatása: megalakulásunk, a támogatottjaink köre, céljaink.

1991-óta, az iskola dolgozói által összegyűjtött 100.000 Ft induló tőkével indítva működik a Hendikep Alapítvány, mely (akkor, a Diószeghy Sámuel u-i), azóta a Friss u-i iskola és bentlakásos intézmény középsúlyosan értelmi fogyatékos és más társuló fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű iskoláskorú gyermekei létfeltételeinek javítása érdekében jött létre. 2010 óta alapítványunk támogatottjainak köre is kibővült – a tankötelezettség előírásával – iskolánkba kerülő súlyos-halmozott fogyatékos gyermekekkel, akikről való gondoskodás további feladatokat rótt mind az iskolára, mind az alapítványra.

Célul tűztük ki, hogy egy alapítvány adta lehetőségeket kihasználva segíteni tudjunk a mai világ szűkös anyagi keretein belül. Fontosnak tartjuk, hogy az iskola értelmi akadályozott, ill. súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekei és fiatal felnőttjeinek életminőségén próbáljunk javítani. Boldog gyermek ill. ifjúkor biztosítása, felnőtt életre való felkészülésükhöz az anyagi lehetőségek körének bővítése illetve támogatásuk oly módon, hogy az alapítvány kulturális, sport, terápiás és szabadidős foglalkozásokkal megkönnyítse a sérült gyermekek társadalmi integrációját és rehabilitációját.

Fő tevékenységünk kezdettől fogva olyan támogatók, olyan lehetőségek megtalálása, akik anyagi, tárgyi, vagy egyéb juttatást tudnak nyújtani, hogy az összejött pénzből, dologi javakból az iskola diákjainak segítséget tudjunk nyújtani.

Társadalmi munkában dolgozunk azért, hogy az alapítvány adta lehetőségekkel élve az iskolánkban élő, tanuló diákjainkat segítsük. Munkánkat térítésmentesen maximális elkötelezettséggel igyekszünk végezni.